Verkkolaskutuksen ABC

Mikä on verkkolasku?

Verkkolasku on sähköinen lasku, joka lähetetään taloushallinto-ohjelmistosta asiakkaan verkkopankkiin tai ostoreskontraohjelmistoon. Verkkolaskun tulee olla automaattisesti käsiteltävä, siksi sähköpostiin tuleva pdf-muotoinen lasku ei ole verkkolasku, vaan se luokitellaan tavalliseksi laskuksi. Nykypäivänä moni yritys suosii laskujen vastaanottamista verkkolaskuna sen helppouden ja nopeuden takia.

Mitä hyötyä verkkolaskutuksesta on?

Verkkolaskutus on perinteistä paperista laskutusta huomattavasti nopeampi, varmempi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto. Verkkolasku tulee vastaanottajalle suoraan siihen palveluun, missä maksutapahtuma tehdään ja näin ollen aikaa ei kulu tietojen siirtämiseen laskulta vastaanottajan verkkopankkiin. Verkkolasku näkyy vastaanottajalle heti sen lähetyksen jälkeen, kun taas tavallinen postin kautta kulkeva lasku voi viipyä matkalla useita arkipäiviä ja pahimmassa tapauksessa kadota ennen vastaanottajalle saapumista. Nopean toimitusajan ja helpon maksamisprosessin ansiosta verkkolaskun saatavat tilittyvät nopeasti tilille ja sitä kautta yrityksen käyttöön.

Verkkolaskutus on myös ekoteko – Finanssialan keskusliiton mukaan verkkolaskun hiilijalanjälki on vain kolmasosa paperilaskusta!

Miten siirtyä verkkolaskutukseen?

Verkkolaskutukseen tarvitsee erillisen laskutusohjelman sekä verkkolaskutussopimuksen. Laskutusohjelma kannattaa valita tarvitsemiensa ominaisuuksien perusteella. Esimerkiksi InnoLaskulla saa laskuttamisen lisäksi osamaksupalvelun, reskontran ja raportoinnin, maksuvalvonnan ja perinnän, sekä luottotietojen tarkistamispalvelun. Näin ollen InnoLaskulla saa kaikki laskutukseen liittyvät ominaisuudet yhdestä palvelusta, ja pystyt samalla myös tarjoamaan asiakkaillesi joustavuutta maksamiseen tarjoamalla maksuvaihtoehdoksi osamaksua. InnoLasku hoitaa puolestasi koko laskutusprosessin aina laskun lähetyksestä reskontran hoitoon, maksumuistutuksiin ja perintään asti!

InnoLaskulla verkkolaskutus on automaattisesti käytössä, eikä siihen tarvita erillistä sopimusta vaan hyödynnät Innovoicen verkkolaskusopimusta. InnoLaskulla pystyt lähettämään laskut verkkolaskuna yritysasiakkaille sekä myös vakuutusyhtiöille, jotka nykypäivänä velvoittavat laskun lähetyksen verkkolaskuna.

InnoLasku on monin tavoin ketterä alusta laskutukseen. Esimerkiksi voit hakea laskun vastaanottajan verkkolaskuosoitteen suoraan palvelusta laskua luodessa. Laskutetut asiakkaat myös tallentuvat automaattisesti asiakasrekisteriin niin, ettei asiakkaan tietoja tarvitse aina erikseen näppäillä uudelle laskulle.

Tutustu InnoLaskun ominaisuuksiin tai ota yhteyttä ([email protected] / 09 4241 2309), niin kerromme lisää.

Yritysten laskutus- ja osamaksupalvelu | laskurahoitus | Innovoice
InnoLasku

Yrittäjien lasku- ja osamaksupalvelu. InnoLaskulla luot ja lähetät kaikki yrityksesi laskut ja tarjoat kuluttaja-asiakkaillesi joustavasti maksuaikaa.

Lue lisää ➞

Autokorjaamoiden työmääräys- ja laskutuspalvelu | autokorjaamo-ohjelmisto | Innovoice
InnoKorjaamo

Autokorjaamoiden työmääräys- ja laskutuspalvelu. InnoKorjaamolla hallinnoit ja laskutat kaikki korjaamosi työt, varaukset ja tarjoukset.

Lue lisää ➞

Hinausliikkeiden kuormakirja- ja laskutuspalvelu | Innovoice
InnoHinaus

Hinausliikkeiden kuormakirja- ja laskutuspalvelu. InnoHinauksella luot, lähetät, hallinnoit ja laskutat kaikki yrityksesi kuormakirjat.

Lue lisää ➞

Kuljetusliikkeiden rahtikirja- ja laskutuspalvelu | Innovoice
InnoRahti

Kuljetusliikkeiden rahtikirja- ja laskutuspalvelu. InnoRahdilla luot, lähetät, hallinnoit ja laskutat kaikki yrityksesi rahtikirjat.

Lue lisää ➞

Yrittäjien liikkuva SMS -laskutuspalvelu | Innovoice
InnoSMS

Yrittäjien liikkuva laskutuspalvelu. InnoSMS-palvelulla edistät yrityksesi myyntiä ja laskutat helposti mistä ja milloin vain.

Lue lisää ➞